SGS elementi za web-03.png
SGS elementi za web-11.png
SGS elementi za web-01.png

predstavlja

Restoran noel

 uz vina Benvenuti & ulja Chiavalon 

10/5/2019@SPINNAKER

PETAK U 19:30

 
Rezervacije na 052 400 804, spinnaker@valamar.com

U porečkom restoranu Spinnaker, 10. svibnja u 19:30 sati, u sklopu manifestacije Wine Nights održat će se novo izdanje gourmet večere Spinnaker Gourmet Stage, ovaj put s potpisom zagrebačkog restorana Noel, ovogodišnjeg dobitnika Michelinove zvjezdice te predvodnika hrvatske gastronomske scene.

Svi gosti restorana Spinnaker tu će večer moći uživati u večeri od pet sljedova s naglaskom na lokalne i eko namirnice koje će za njih specijalno odabrati i pripremati chef Goran Kočiš uz pomoć Spinnaker tima. Na meniju će se tako naći razni specijaliteti koji će zadovoljiti ljubitelje mesnih, ali i ribljih delicija: od krčke pastrve i jadranske ribe servirane u kombinaciji s organskim maslinovim uljem Chiavalon, začinskim biljem, šafranom i brokulom preko varijacije guščje jetre do crne slavonske svinje u naizgled nespojivoj kombinaciji  sa šparogama i istarskim tartufima pa sve do već tradicionalne janjetine.

Noelov glavni sommelier Ivan Jug, aktualni prvak Hrvatske i sudionik nedavno održanog Svjetskog prvenstva sommeliera u Belgiji gostima će servirati vrhunska vina iz vinarije Benvenuti, poput Rosea, Anno Domini Malvazije, Caldierossa te Anno Domini Terana i Corone Grande. Na samom početku večere gosti će moći uživati u svježini Martin Millers Gina te Fever Tree tonica iz MIVA Galerije vina, dok će se za slatki užitak nakon večere pobrinuti Spinnakerova čuvena slastičarka Anna Tikulin koja će pripremiti egzotičnu rapsodiju okusa – desert od ličija, kokosa, manga, đumbira, maline i limete.

Noel Zagreb u kratkom je roku postao jedan od predvodnika hrvatske gastronomske scene. Profilirajući se kao uspješan fine dining restoran koji kombinira modernu europsku kuhinju s lokalnim namirnicama i tehnikama, kojeg je prepoznala i stručna kritika kao i brojni gosti. Noel je i jedini hrvatski Michelinovom zvjezdicom nagrađeni restoran koji ne radi sezonski već tokom cijele godine.

SGS_LOGO.png